🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / Kolagen za dobrobit i obnovljeni mladenački izgled
 

Kolagen za dobrobit i obnovljeni mladenački izgled

Predviđeno vrijeme čitanja: 14 min
Datum objave: 06/11/2023
Kolagen za dobrobit i obnovljeni mladenački izgled

O svemu ovome baš svi sanjamo!

Blistava, mladolika koža, zdravi zglobovi, gusta kosa, lijepi nokti i super metabolizam …

“Dodaci” koji ti daju mladolik izgled, napune te energijom i pobrinu se za super raspoloženje u uskoj su vezi s bjelančevinom.

Ta bjelančevina se zove kolagen i siguran sam da ovo nije prvi put da čuješ za nju.

No, usuđujemo se kladiti da vjerojatno ne znaš kako možeš u potpunosti iskoristiti potencijal ovog “čudesnog graditelja” i tako si vratiti mladolik izgled i super raspoloženje.

Ako želiš uzeti u svoje ruke sudbinu svog izgleda, savjetujemo ti da u ovom trenutku svu pozornost usmjeriš na informacije koje te čekaju u nastavku, jer te na jednom mjestu čeka sve što moraš znati o kolagenu i njegovom izuzetnom potencijalu.

SADRŽAJ:

 1. ŠTO JE KOLAGEN?
 2. STUDIJE
 3. STRUKTURA KOLAGENA
 4. NEDOSTATAK KOLAGENA
 5. TIPOVI KOLAGENA
 6. KOLAGEN U HRANI
 7. DODACI PREHRANI S KOLAGENOM
 8. IZVOR KOLAGENA
 9. KAD UZIMATI KOLAGEN?
 10. NUSPOJAVE KOLAGENA
 11. KOJI KOLAGEN ODABRATI?
 12. ISKUSTVA KORISNIKA PREMIUM COLLAGEN COMPLEX-A

ŠTO JE KOLAGEN?

Okej, za početak brzo k osnovama.

Što je kolagenTo je najzastupljenija bjelančevina u tijelu. Zbog raznolikog aminokiselinskog sadržaja, pojavljuju se u čak 28 inačica. Više o tome zašto je to jedan od ključnih podataka otkrivamo malo kasnije. Prije toga pogledajmo gdje se kolagen uopće nalazi i kakve funkcije ima u tvom tijelu.

POZITIVNI UČINCI KOLAGENA

S pravom se naziva i “čudotvornim graditeljem”, jer nedvojbeno zauzima prvo mjesto u svijetu zdravlja i ljepote.

Riječ je o proteinu koji se može pohvaliti mnogim karakteristikama.

Između ostalog:

 • predstavlja dobar dio tvoje kože, zglobne hrskavice i brojnih drugih tkiva,
 • podupire rast zdrave kose i noktiju,
 • utječe na zdravlje tvojih crijeva,
  i
 • utječe na elastičnost kože.

Istina je da u vezi s kolagenom postoji i jedna neugodna činjenica.

Ozbiljan problem je što se sinteza (proces nastajanja) te iznimno važne bjelančevine s godina uspori.

Približno od dvadesete godine dalje organizam proizvodi sve manje kolagena. Taj pad je tako brz da ga u svojim četrdesetima izgubiš već jednu trećinu.

Ako tome dodamo i ostale čimbenike kao što su stres, premalo sna, pušenje, pretjerano izlaganje sunčevim zrakama, koje pored starosti ostavljaju i negativne posljedice na udio kolagena, posljedice su i više nego očite.

Što to znači u praksi? Pogledajmo …

KOLAGEN ZA KOŽU

Približno 70 % tvoje kože čini kolagen koji se brine da je tvoja koža elastična, blistava i mladolikog izgleda.

Kad se nađeš u situaciji da tijelo proizvodi manje kolagena nego što doista trebaš, brzo možeš ustanoviti da su posljedice vrlo neugodne.

Kolagen za kožuGovorimo o onim znakovima starenja koji te svaki dan dovode do lošeg raspoloženja i kradu ti tvoju energiju. To su:

 • bore,
 • obješeni obraz,
 • uvelo lice i
 • umoran izgled.

Kolagen je za kožu poput vode za cvijeće. Ako voda ishlapi više nego što je biljka treba, ona će polako uvenuti i s vremenom odumrijeti.

Naravno, obješena koža i umoran izgled ni približno nisu jedini problemi povezani s nedostatkom te bjelančevine.

KOLAGEN ZA ZGLOBOVE

Kolagen za zgloboveOtežano gibanje i bolovi u zglobovima mogu se pojaviti zbog identičnog razloga. Budući da je kolagen sastavni dio zglobova i tetiva, nedostatkom tog izuzetno važnog elementa mogu se pojaviti brojne tegobe koje ti onemogućuju neometano gibanje i treniranje.

Naime, kolagen je značajan po svojoj glatkoj strukturi i poput ulja među zupčanicima utječe na glatko pomicanje dijelova tijela, te tako spriječava nepotrebno trošenje koje može biti itekako velika smetnja.

KOLAGEN ZA KOSU

Kolagen za kosuVanjski čimbenici i razni kozmetički preparati dodatno potiskuju sintezu kolagena zbog čega kosa postaje lomljiva i krha, te dolazi i do pretjeranog prorijeđivanja kose.

Riječ je o vrlo neugodnoj situaciji, koju većina ljudi smatra izgubljenom bitkom, što je daleko od istine. Vlasi i folikule kose u uskoj su vezi s ovom bjelančevinom i stvari možeš uzeti u svoje ruke.

Kako, otkrivam uskoro.

KOLAGEN ZA NOKTE

Uredni, glatki i dugi nokti uz zdravu kožu i lijepu kosu danas se smatraju klasičnim standardom ljepote, i ne samo to …

Lijepi nokti su dokaz da je u tvojem tijelu dovoljno kolagena. Ako su krhki, lomljivi i raspucani, to je znak za uzbunu. Zdravstveno stanje iznutra vidljivo je i izvana.

Ali krhki nokti, koža bez sjaja, istrošeni zglobovi i lomljiva kosa nisu jedini pokazatelji da patiš od nedostatka kolagena …

KOLAGEN ZA CRIJEVNU FLORU

Kolagen za crijevnu floru

Nikako ne zaboravi da se pod površinom krije još više neugodnosti.

Gdje?

Da budemo precizni – u tvojim crijevima.

Sindrom propusnog crijeva konkretan je problem s kojim se bori sve više ljudi. Crijeva ne uspiju učinkovito odraditi jednu od svojih osnovnih zadaća i u tvoj krvni tok dođu za tijelo štetne tvari. To uopće ne znaš sve dok se ne suočiš s brojnim tegobama, za koje ne znaš od kud izviru.

Ljute te umor, promjene raspoloženja, problemi s koncentracijom, osipi, akne i druge tegobe, jer tvoj zaštitni mehanizam ne funkcionira kao što bi trebao.
Crijevna stijenka, baš kao i koža, kosa, nokti i zglobovi, u velikoj je mjeri sastavljena od kolagena.

Ako tog graditelja nema u dovoljnim količinama, tvoja crijeva polako ali ustrajno gube svoju snagu i učinkovitost.

Sindrom propusnog crijeva

Kao što možeš vidjeti, tegoba povezanih s pomanjkanjem kolagena je mnogo. Zato me zasigurno neće iznenaditi ukoliko se počinješ pitati …

možeš li taj neugodan scenarij na bilo koji način ograničiti, odnosno preuzeti kontrolu nad svojim izgledom i raspoloženjem?

Točno to sam se pitao i sam kad sam uvidio ove okrutne činjenice povezane s kolagenom i reći ću ti da sam bio oduševljen konačnim odgovorom.

Da bi bilo jasno zašto, predlažem da pogledamo pobjedničku strategiju u cijelosti i tako se pobrinemo da i ti iskoristiš cjelokupan potencijal ključnih informacija i tako u najkraćem mogućem vremenu primijetiš super promjene.

KOLAGEN TIJEKOM TRUDNOĆE

Čini se da je gotovo svaka sitnica predmet rasprave tijekom trudnoće, posebno kada je riječ o tome što jesti. Svaka hrana se propituje, svaki lijek se nađe pod povećalom, a svaki dodatak prehrani se gleda sa sumnjom.

Iako je kolagen protein koji je prirodno prisutan u prehrani i prema mišljenju stručnjaka ne bi trebao predstavljati rizik za dijete, oprez ipak neće biti naodmet.

Nisu svi dodaci kolagenu jednaki – ne samo da ih možeš naći u različitim oblicima, već se razlikuju i po sadržaju sastojaka.

Izvor kolagena je vrlo važan, stoga prije uzimanja svakako provjeri formulaciju. Ako si i dalje u nedoumici, predlažemo da se posavjetuješ sa svojim ginekologom o uzimanju kolagena tijekom trudnoće.

STUDIJE
Studije

Učinkovitost hidroliziranog kolagena potvrđuju i brojne kliničke studije …

Na temelju rezultata 19 istraživanja s ukupno 1125 sudionika u dobi od 20 do 70 godina (među njima 95 % žena) otkrili da konzumacija hidroliziranog kolagena zapravo inhibira starenje kože: nakon 90 dana uzimanja, sudionici su vidjeli poboljšanu elastičnost kože i smanjenu pojavu bora u usporedbi s onima koji su primali placebo.

Istraživanja su također dokazala da se hidrolizat kolagena apsorbira u crijevima i nakuplja u hrskavici, pa je više nego preporučljiv osobama koje imaju bolesti zglobova, npr. osteoartritisa i drugih artritičnih bolesti.

U jednoj od studija su istraživali može li svakodnevna konzumacija kolagena zaista spriječiti lomljenje noktiju i poboljšati rast noktiju… 24 sudionika uzimalo je kolagen 24 tjedna, nakon čega je uslijedilo 4 tjedna odmora kada je liječnik izdao ocjenu simptoma (lomljenje nokta, hrapavost i ljuštenje). Zahvaljujući hidroliziranom kolagenu stopa rasta noktiju se povećala za čak 12%, a lomljenje je smanjeno za 42%.

Nevjerojatno, zar ne?

STRUKTURA KOLAGENA

Okej …

Kao što smo već rekli, kolagen je bjelančevina. To znači da govorimo o kompleksnoj organskoj molekuli sastavljenoj od manjih jedinica.

SINTEZA I PEPTIDI KOLAGENA

U fazi sinteze (nastajanja kolagena) najprije se među sobom povežu najosnovniji dijelovi koje nazivamo aminokiselinama i koje u tijelo možeš unijeti različitim namirnicama.

U slučaju kolagena u najvećoj mjeri su to:

 • prolin,
 • glicin,
 • glutamin
  i
 • arginin.

Sinteza kolagena

Peptidi kolagena su tvorba svih navedenih čestica zajedno, koje se zatim u posljednjem, trećem koraku spajaju u konačni oblik proteina – kolagena, koji je preduvjet za nastanak kolagenih vlakana.

Ova informacija vodi nas do sljedećeg važnog podatka, koji je ključan ako svom tijelu želiš pružiti ono što mu je zapravo potrebno.

Raznovrsni sastav aminokiselina i različite sekvence razlog su zašto je do danas definirano 28 različitih vrsta kolagena.

Ako si zamisliš da su različite aminokiseline poput cigli različitih oblika i dimenzija koje možeš slagati po želji, onda ti brzo može postati jasno da postoji više inačica kolagena, kao što i iz različitih cigli imamo različite tipove gradnji.

NEDOSTATAK KOLAGENA

Ali kako uopće znati da je za tvoje probleme kriv nedostatak kolagena?

Iako nije moguće izmjeriti sadržaj kolagena (na primjer, uz pomoć testa krvi), postoje vrlo jasni znakovi da tvoje tijelo pati od nedostatka ove ključne građevne jedinice:

Nedostatak kolagena

 • bore i opuštena koža,
 • tamni krugovi,
 • lomljivi nokti i kosa,
 • grčevi, oslabljeni mišići i bolovi u zglobovima,
 • probavni problemi zbog stanjivanja sluznice probavnog trakta,
 • smanjen protok krvi…

To nipošto nije sve – spomenuli smo samo neke od najočitijih primjera. Razlog br. 1 za pojavu navedenih simptoma je dakle pad kolagena. Ali kako se to uopće događa?

Naravno, razloga je mnogo, a o tebi ovisi hoćeš li se s njima suočiti ili ih potpuno zanemariti.

U većini slučajeva odgovornost je na tvojoj strani, stoga u nastavku otkrivamo kako preuzeti kontrolu nad čimbenicima koji ti mogu konkretno pokvariti planove.

ŠTO UBIJA KOLAGEN?

Među “ubojicama kolagena” su bez imalo sumnje najčešći sljedeći čimbenici:
Izlaganje UV zrakama

 • Izlaganje UV zrakama bez odgovarajuće zaštite (budući da UV zrake prodiru u srednji sloj kože, kolagen se brže razgrađuje pa bi krema sa zaštitnim faktorom trebala biti tvoja obavezna oprema i u hladnijim mjesecima u godini).
 • Nedostatak vitamina C i cinka (vitamin C u kombinaciji s cinkom podupire proizvodnju kolagena i bori se protiv oštećenja uzrokovanih UV zračenjem).
 • Nedostatak sna (beauty sleep nipošto nije mit – san je neophodan za regeneraciju kože, obnovu stanica i opskrbu kolagenom).
 • Konzumacija šećera (šećer ubrzava razgradnju molekula elastina i kolagena – i ne, ne nalazi se samo u kolačima i čokoladi, već u većini proizvoda koje možeš naći na policama trgovina, samo što proizvođači koriste drugačije, malo kompliciranije termine za deklaracije) .
 • Pušenje (odavno se povezuje s borama na licu i sporim zacjeljivanjem rana – ovaj štetni porok smanjuje sintezu kolagena za čak 20%).
 • Nedostatak tjelesne aktivnosti (zbog nedostatka kretanja tijelo proizvodi manje kolagena).
 • Stres (koža je naš najveći organ, zbog čega je često među prvima na udaru u stresnom razdoblju – reakcija tijela na stres dovodi do pojačane proizvodnje slobodnih radikala i oštećenja DNK, što ubrzava starenje kože).

Uzimajući u obzir navedene čimbenike, starenje doista možeš usporiti, no ipak ćemo ti otkriti još i one ćimbenike na koje, nažalost, nemaš baš puno utjecaja:
Zagađenje zraka

 • Starost (gubitak kolagena zbog starenja naziva se intrinzično starenje kože – neizbježan proces u kojem se elastin, kolagen i hijaluronska kiselina s vremenom razgrađuju, uzrokujući da koža gubi sposobnost zadržavanja vode i postaje sve opuštenija).
 • Zagađenje zraka (izloženost onečišćenim česticama uzrokuje stvaranje slobodnih radikala, nedostatak antioksidansa i razgradnju kolagena).
 • Menopauza (tijelo gubi čak 30% kolagena u prvih 5 godina nakon početka menopauze, a zatim se u sljedećih 20 godina trend nastavlja s gubitkom od oko 2% godišnje).

Kao što vidiš, dominiraju oni na koje imaš izravan utjecaj. Sudbina je, dakle, u tvojim rukama, pa ti predlažemo da što prije kreneš u akciju – podsjetimo, razina kolagena počinje padati od 25. godine

TIPOVI KOLAGENA

Svaka vrsta kolagena razlikuje se po funkciji, rasporedu molekula i staničnih komponenti, ali imaju jednu zajedničku značajku – kolagene fibrile, koje djeluju kao potporne strukture i povezuju stanice, sadrže barem jednu strukturu trostruke spirale.

Činjenica je da se među svih 28 vrsta kolagena određeni izdvajaju…

TIP 1

Kolagen tipa 1 je najčešći oblik kolagena u tvom tijelu. On je iznimno važan graditelj koji se nalazi u koži, tetivama, kostima, krvnim žilama i vezivnom tkivu, te igra ključnu ulogu u “anti-aging” projektu.

TIP 3

Naravno, izgled nije sve.

Budući da se želimo odlično osjećati i imati super energiju, vrlo je važno da pored kolagena tipa 1 izdvojimo i kolagen tipa 3, kojeg možemo pronaći na sličnim mjestima, s tom razlikom da je kolagen tipa 3 ključan kad govorimo o zdravim crijevima.

Kao što smo već rekli, crijevna stijenka je ona koja odlučuje o tome koje se tvari mogu kretati tvojim krvnim tokom, a koje tijelo mora obavezno izbaciti. Zato sam siguran da želiš imati potpunu kontrolu nad tim procesom jer se u suprotnom suočavaš s tegobama (aknasta koža, lišajevi, promjene u raspoloženju, umor, problemi s koncentracijom …), koje su posljedica prisutnih opasnih toksina.

Što je s kolagenom tipa 5 i 10, koje smo također uvrstili na popis ključnih?

Tipovi kolagena

I ta dva tipa su si svoje mjesto izborila zbog svojih super svojstava

TIP 5

Kolagen tipa 5 posebno je važan za ekspresnu obnovu stanica.

Uglavnom se nalazi u rožnici, ali najbolje djeluje zajedno s kolagenom tipa 1 i tipa 3. Njegova primarna funkcija je jačanje vezivnog tkiva, a posebno je učinkovit i u održavanju zdravlja očiju, staničnih membrana i drugih tkiva.

TIP 10

Kolagen tip 10 neophodan je za zdravu hrskavicu, nesmetano kretanje i bezbrižno uživanje u sportskim aktivnostima.

Nakon ove informacije slijedi logično pitanje…

Budući da vjerojatno ne želiš ubrzano starenje i druge probleme povezane s nedostatkom kolagena, sigurni smo da se pitaš što možeš učiniti kako bi se spriječio ovaj nedostatak.

Budući da je riječ o proteinu, odnosno složenoj organskoj molekuli koja se može raspasti, važno je maksimalno ograničiti ovaj neugodan proces.

KOLAGEN U HRANI

Pored toga što možeš ograničiti razgradnju kolagena, svojim odlukama utječeš i na to koliko će kolagena tvoj organizam stvoriti, odnosno sintetizirati.

Određene namirnice su odličan izvor aminokiselina, koje su, kao što već znamo, osnovni graditelji kolagena.

Dakle …

Ako je tvoj jelovnik uravnotežen i raznolik, postoji mnogo veća vjerojatnost da će sinteza kolagena biti bolja nego ako je tvoj jelovnik opustošen, neuravnotežen i jednoličan.

Jednostavno iz razloga jer nema pravog “materijala”, organizam nije u mogućnosti formirati kolagen i zato je razlika među “ponudom i potražnjom” toliko veća.

Zato je vrlo važno da se na tvom jelovniku pojave namirnice pomoću kojih možeš organizmu priskrbiti važne graditelje, nužne za nastanak kolagena. To su prvenstveno:

Kolagen u hrani

 • pileće meso,
 • ribe,
 • jaja,
 • citrusi,
 • bobičasto voće,
 • češnjak,
 • grah,
 • indijski oraščići.

HIDROLIZIRANI KOLAGEN

Istina je da možeš napraviti i korak dalje ako zaista želiš mladolik izgled i super raspoloženje.

Naime, postoji kolagen dostupan u upravo posebnom obliku, zbog kojeg se u usporedbi s onim iz hrane apsorbira čak tri puta bolje.

Znam, nevjerojatan podatak, no definitivno je provjeren!

Riječ je o tzv. hidroliziranom kolagenu. Njega je moguće dobiti pomoću enzimskih procesa, čiji su konačan rezultat jedinice o kojima smo danas već govorili – peptidi.

Hidrolizirani kolagen

Budući da se peptidi već u početnoj fazi mogu pohvaliti oblikom koji je idealan za apsorpciju, jasno je da je učinak i konačan rezultat kojeg donese kolagen tog tipa, osjetno bolji.

DODACI PREHRANI S KOLAGENOM

Gdje se nalazi ta inačica kolagena?

Isključivo u kvalitetnim dodacima prehrani.

Postoji malo more različitih proizvoda i zato ću ti odmah otkriti na što moraš paziti prilikom odlučivanja koja opcija je najbolja za tebe.

Osim toga, u izboru kod hidroliziranog kolagena vrlo je važno da se odlučiš za kompleksno rješenje.

IZVOR KOLAGENA

Samo te želimo upozoriti da je kolagen moguće dobiti na temelju različitih izvora. Zato možeš čuti za:

 • riblji odnosno morski kolagen,
  Izvor kolagena
 • goveđi kolagen,
 • kolagen iz jaja
 • pileći kolagen
  i
 • sintetički kolagen.

RIBLJI, ODNOSNO MORSKI KOLAGEN

Riblji kolagen dobiva se iz riblje kože, peraja i kostiju, no riba nije nužno jedini izvor morskog kolagena – često se čak dobiva iz školjki i meduza.

Uglavnom se sastoji od kolagena tipa 1, što ne znači da je manje učinkovit od npr. goveđeg kolagena, koji sadrži i tip 1 i tip 3, budući da se kolagen tipa 1 nalazi gotovo posvuda u tijelu, s izuzetkom hrskavičnog tkiva.

Osim što je kolagen tipa 1 glavni neprijatelj vidljivih znakova starenja, on također ubrzava zacjeljivanje rana, pomaže u regeneraciji kostiju i stabilizaciji šećera u krvi, a zbog visokog udjela antioksidansa smanjuje upale i jača imunološki sustav..

Morski kolagen

GOVEĐI KOLAGEN

Goveđi kolagen nastaje kuhanjem goveđih kostiju, vezivnog tkiva, hrskavice ili kože (mljac!) – kada se oni osuše i samelju u prah, proizvode na policama trgovina možeš pronaći u obliku želatine ili hidroliziranog kolagena.

Iako vjerojatno ne izgleda baš ukusno, goveđi kolagen može se pohvaliti mnogim blagotvornim učincima na zdravlje: može pomoći u ublažavanju simptoma osteoartritisa, usporiti starenje, pomoći probavi i zdravlju crijeva, poduprijeti zdravlje noktiju i kose, poboljšati kvalitetu sna i sprječiti gubitak koštane mase.

KOLAGEN IZ JAJA

Nešto rjeđi, ali jednako učinkovit je vegetarijanski kolagen na bazi membrane ljuske jajeta koji se može pohvaliti jedinstvenim prirodnim sastavom: sadrži kolagen tip 1, tip 5 i tip 10 te glukozamin, hijaluronsku kiselinu, elastin i keratin.

Tijelo ga podjednako dobro apsorbira u hidroliziranom i prirodnom obliku, a zbog sadržaja bioaktivnih tvari potrebne su znatno niže doze kolagena za vidljive učinke.

PILEĆI KOLAGEN

Vjerojatno se pitaš kako kolagen izvađen iz kostiju i kože pilića može smiriti bolove u zglobovima…

Naime, sadrži kondroitin i glukozamin – dva spoja koji pomažu u obnavljanju hrskavice. Potražiš li ih u slobodnoj prodaji, primijetit ćeš da im je cijena poprilično visoka, ali srećom postoji “ljubaznije” rješenje – pileći kolagen koji se smatra prirodnim izvorom spomenutih spojeva.

Ne samo da ublažava bolove u zglobovima, već jača imunološki sustav i sprječava autoimune upale, poboljšava hidrataciju kože i podržava zdravlje crijevne sluznice, kako se slučajno ne bi susreli sa sindromom propusnog crijeva, koji je jedan od glavnih uzroka pojave raznih alergija na hranu, bolesti štitnjače i autoimunih bolesti.

SINTETIČKI KOLAGEN

Riječ je o kolagenu, umjetno proizvedenom fermentacijom kvasaca i bakterija, koji ima mnoga svojstva prirodnog kolagena i može prednjačiti u procesu regeneracije tkiva.

O samom izvoru ovisi koju vrstu kolagena unosiš u tijelo.

Podsjetimo, među njih 28 posebno su tipovi 1, 3, 5 i 10 presudni za očuvanje mladolikog izgleda, zdravlja zglobova i crijeva te vitalnosti.

Stoga uvijek biraj proizvod koji ne sadrži kolagen dobiven isključivo iz jednog izvora jer u principu ne pokriva sve četiri vrste kolagena.

Sintetički kolagen

No, kako bi ga organizam stvorio u dovoljnoj količini, potrebna mu je dodatna pomoć.

Kao što izgradnja ide znatno brže ako se ekipa može osloniti na dodatnu pomoć strojeva, tako je i sinteza kolagena znatno bolja ako organizam može računati na pomoć dva elementa. To su vitamin C i MSM.

VITAMIN C

Vitamin C je onaj koji ima ulogo u normalnom funkcioniranju:

MSM

 • kože,
 • kostiju,
 • hrskavice
  te
 • zubi i desni.

MSM

Sličnim učinkom se može pohvaliti i MSM odnosno mineral ljepote..

Radi se o organskom sumporu i jedan je od temeljnih graditelja života. Nakon kalcija i fosfora, sumpor je treći najčešći mineral u tvom tijelu i igra važnu ulogu u sintezi kolagena.

KAD UZIMATI KOLAGEN?

Mnogi smatraju da su učinci najvidljiviji ako se dodatak prehrani kolagen konzumira na prazan želudac, kada tijelo ima najveću moć razgradnje proteina.

Međutim, istina je sljedeća: prije ili poslije doručka, usred dana ili navečer…

Odluka je isključivo na tebi – konzumiraj kolagen kada ti najviše odgovara, važno je samo da na njega ne zaboraviš. Nakon što se nađe na tvojem popisu obaveza, na dobrom si putu do uspjeha.

NUSPOJAVE KOLAGENA

Nuspojave uzimanja kolagena su zanemarive, jer se radi o proteinu koji je prirodno prisutan u tijelu.

No, moguće su blaže nuspojave ako zanemariš upute proizvođača i u dobroj vjeri povećaš preporučeni dnevni unos kako bi se nadoknadilo izgubljeno vrijeme. Mogu se pojaviti:

 • proljev,
 • loš okus u ustima,
 • glavobolja,
 • vrtoglavica,
 • nesanica ili
 • kožni osip.

Istina, poseban oprez vrijedi u slučaju alergije na ribu, školjke ili jaja, jer dodatak prehrani može sadržavati bilo koji od ovih alergena, stoga prije kupnje uvijek provjeri deklaraciju proizvoda

Koji kolagen odabrati

KOJI KOLAGEN ODABRATI?

Hidroliziran oblik, više izvora, vitamin C, MSM …

Zahtjeva je mnogo, stoga ni ne čudi da su mnogi zbunjeni.

Priznajemo da smo u traženju odgovora na pitanje koji je kolagen najbolji, naletjeli na velik izazov i bili postavljeni pred činjenicu: kad smo shvatili kakav utjecaj ima dostatna količina na tijelo, željeli smo naći idealno rješenje.

U poplavi svih mogućih proizvoda nismo pronašli željeni, pa je pala odluka da stvari uzmemo u svoje ruke.

Sebi, svojim bližnjima i svima vama koji nam vjerujete, željeli smo ponuditi samo najbolje. Zato s najvećim veseljem možemo reći da konačno postoji rješenje – kolagen Golden Tree Premium Collagen Complex, koji spaja sve što je potrebno tijelu.

Govorimo o vrhunskom proizvodu koji sadrži hidrolizirani kolagen u prahu, dobiven iz tri različita izvora:

 • hidrolizirani RIBLJI kolagen,
 • hidrolizirani GOVEĐI kolagen
  i
 • hidrolizirani kolagen iz JAJA.

To znači da se radi o rješenju pomoću kojeg možeš zadovoljiti sve potrebe tijela i tako organizmu priskrbiti kolagen tipa 1, 3, 5 in 10.

Naravno, ni to nije sve!

Samo da te podsjetimo da govorimo o mladolikom izgledu i da su u igri tvoje raspoloženje, zdravlje, udio energije i samopouzdanje. Zato smo cijelu stvari razradili do pojedinosti.

Naše rješenje stoga pored vitamina C i MSM-a, nužnih za maksimalnu proizvodnju kolagena u tvom tijelu, sadrži još dva dodatka.

HIJALURONSKA KISELINA

Hijaluronska kiselina

Prvi je hijaluronska kiselina, poznata po tome što igra važnu ulogu u uravnotežavanju vode u tkivima i djeluje poput lubrikanta.

Zato te vjerojatno neće iznenaditi podatak da oni koji se bore sa suhom, naboranom i neelastičnom kožom, pate upravo od pomanjkanja tog iznimno važnog elementa.

SILICIJEV DIOKSID

Silicijev dioksid

U Golden Tree Premium Collagen Complexu nalaze se također i silika, koja cijelu formulaciju čini potpunom. Naime, radi se o elementu koji se pobrine da tvoji zglobovi djeluju kao podmazani i možeš maksimalno uživati u svakodnevnim aktivnostima.

ISKUSTVA KORISNIKA PREMIUM COLLAGEN COMPLEX-A

5-zvezdic-150x20

Prije 3 godine ortoped me stavio na listu čekanja za operaciju koljena. Rok za operaciju bio je više od tri godine, pa sam odlučila uzeti vaš kolagen. Redovito ga pijem tri godine i stanje mog koljena se toliko popravilo da sam otkazala operaciju. Kako nemam problema s uzimanjem kolagena, sigurna sam da ću ga uzimati do kraja života jer mi je omogućio normalno hodanje i vožnju biciklom.

Nataša Ü. [verificirani kupac]

5-zvezdic-150x20

Kolagen koristim već nekoliko godina i jako sam zadovoljna. Nemam više problema s lomljivim noktima, kosa mi je kvalitetna (kaže moja frizerka😁), koža mi je “mlađa” nego što zapravo jest (u mojih 47 godina me obično pomlade 5-8 godina). Proizvod sam preporučila i kolegama koji su također postali stalni korisnici ovog proizvoda. Omjer cijene i kvalitete mi odgovara, ali koristim kupnju većeg pakiranja (6 komada) jer mi se to više isplati nego jednokratna kupnja.

Sanja S. [verificirani kupac]

5-zvezdic-150x20

Odličan okus, brzo se otapa u vodi, bolje se osjećam i imam manje bolova u mišićima, zglobovima i kostima. Rado ću ga opet naručiti. Preporučam.

Barbara H. [verificirani kupac]

5-zvezdic-150x20

Kolagen u prahu koristim skoro 3 mjeseca i već se vidi poboljšanje noktiju i kose. Toplo ga preporučujem svima. Hvala ekipi Golden Tree!

Zora S. [verificirani kupac]

Kolagen u prahu Premium Collagen Complex

Šteta je gubiti vrijeme tražeći kolagen za zdravlje zglobova i crijeva, kao i posebne proizvode za njegu kože, kada postoji kompleksno rješenje koje u potpunosti zadovoljava potrebe organizma i daje izvrsne rezultate u najkraćem mogućem roku.

Povrh toga, nemaš što izgubiti.

Jer u Golden Tree Premium Collagen Complex 100-% vjerujemo i zato smo spremni izvršiti povrat novca ako ne primijetiš željene promjene.

Zato što prije skoči u našu web trgovinu i priušti si svoj kolagen u prahu Golden Tree Premium Collagen Complex.

Ne zaboravi – zalihe su ograničene!


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Hidrolizirani kolagen u prahu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se