🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / Hidrolizirani kolagen – tajna mladenačkog izgleda
 

Hidrolizirani kolagen – tajna mladenačkog izgleda

Predviđeno vrijeme čitanja: 2 min
Datum objave: 21/06/2021
Hidrolizirani kolagen – tajna mladenačkog izgleda

Postoji li uopće netko tko ne sanja o tome da izgleda mlađe? Naravno da ne. Čuti da izgledaš mlađe kompliment je svih komplimenata!

Podigao je puno prašine na području ljepote i zdravlja. Mladenački izgled kože i vitalnost polako nestaju s godinama kako opada sposobnost tijela da stvara vlastiti kolagen. Ono što tijelo s godinama izgubi, može se barem djelomično nadomjestiti. Tako barem tvrdi industrija ljepote.

No, znamo li uopće koja je bitna funkcija kolagena?

Mnogi se po tom pitanju nalaze u nedoumici. Svi smo čuli za kolagen, ali često ne znamo objasniti njegovu ulogu. Pojednostavljeno rečeno, ne bismo mogli funkcionirati bez kolagena. Kolagen pruža elastičnost i veliku fleksibilnost struktura. Predstavlja čak 30 posto svih tjelesnih bjelančevina, pa ne čudi da je bitna komponenta hrskavice, ligamenata, kostiju, zuba i zglobova. Kolagena vlakna podupiru kožu i unutarnje organe, a odgovorna su i za jačanje krvnih žila.

Kao što kažemo da žena drži tri kuta kuće, tako je i kolagen glavna potpora tijelu. Sjajna koža, gipki zglobovi i zdrave kosti – iza svega toga stoji kolagen.

Sadržaj:

  1. ŠTO JE HIDROLIZIRANI KOLAGEN?
  2. PREDNOSTI I UČINCI HIDROLIZIRANOG KOLAGENA
  3. PREDNOSTI PREMIUM COLLAGEN COMPLEXA

ŠTO JE HIDROLIZIRANI KOLAGEN?

Je čista bjelančevina, razbijena na manje dijelove. Kolagen se sastoji od peptida koji se sastoje od aminokiselina. Dobiva se enzimatskim postupkom razgradnje kolagena na manje čestice koje tijelo lakše apsorbira. Često možeš čuti pojam kolagen peptid, što je drugi izraz za hidrolizirani kolagen.

ZAŠTO JE VAŽNO HIDROLIZIRATI KOLAGEN?

Kolagen se nalazi u mnogim namirnicama, a time i u obrocima. Goveđa juha, redovita na nedjeljnom meniju, izvrstan je izvor kolagena. Nažalost, tijelo ne apsorbira u potpunosti ovaj kolagen, jer se značajan dio gubi tijekom probave.

Izvrsna je podrška mnogim funkcijama, jer ga tijelo može optimalno apsorbirati. To znači da je prinos apsorpcija hidroliziranog kolagena čak do 5 puta veća u usporedbi s kolagenom u prehrani.

PREDNOSTI I UČINCI HIDROLIZIRANOG KOLAGENA

Bolovi u zglobovima, gubitak kose, opuštenost kože i lomljivi nokti. Iza svega toga stoji ista dijagnoza – nedostatak kolagena.

Kako starimo, tijelo gubi vlastiti kolagen, koji se može zamijeniti kvalitetnim hidroliziranim kolagenom u prahu. Pogledajmo gdje je učinak kolagena najvidljiviji.

uklanja bolove u zglobovima#1 UKLANJA BOLOVE U ZGLOBOVIMA

Ljudi koji imaju bolove u zglobovima rješavaju probleme s kolagenom. Neovisno istraživanje je pokazalo da se osteoartritis može liječiti kolagenom. Budući da su rezultati bili toliko ohrabrujući, kolagen se općenito preporučuje za ublažavanje bolova u zglobovima.

poboljšava strukturu kože i kose#2 POBOLJŠAVA ELASTIČNOST KOŽE I STRUKTURU KOSE

Starenjem se elastičnost kože prvo smanjuje i odjednom se u zrcalu pojavi opušteno lice. Studije su pokazale da dodaci s kolagenom značajno doprinose čvrstoj potkožnoj materiji, koja zauzvrat zaglađuje bore i daje nam mladolik izgled. Osim mlađeg izgleda, kolagen značajno pomaže u gubitku kose i obnavljanju strukture kose.

regeneracija nakon treninga#3 REGENERACIJA NAKON TRENINGA

Intenzivni trening naporan je za tijelo, posebno nakon 35. godine, kada razina kolagena drastično pada. Budući da je kolagen bitan gradivni element hrskavice i vezivnog tkiva, sportaši svakodnevno konzumiraju hidrolizirani kolagen kako bi spriječili trošenje i moguću štetu. Prevencija je definitivno najbolja strategija.

Kolagen se ne koristi samo za liječenje bolova u zglobovima, već je važan i u liječenju opeklina i u plastičnoj kirurgiji. Upravo zbog svoje regenerativne funkcije, uključen je u liječenje najdrastičnijih ozljeda.

PREDNOSTI PREMIUM COLLAGEN COMPLEXA

No, kako odabrati pravi u moru proizvoda od kolagena? Ako si postavljaš ovo pitanje, nisi usamljeni slučaj. Ali na dobrom si putu da pronađeš najbolji kolagen za svoje potrebe.

Dajem ti tri savjeta na što treba biti oprezan prilikom kupovine kolagena:

  1. Odaberi samo hidrolizirani kolagen, koji se jedini može pohvaliti optimalnom apsorpcijom. Samo na taj način možeš iskoristiti puni potencijal kolagena.
  2. Odabrani kolagen u prahu trebao bi biti prirodan, bez kemikalija i toksina. Možda ne vjeruješ, ali mnoge namirnice sadrže toksine, zato biraj osobito pažljivo. Pod svaku cijenu izbjegavaj sve što bi moglo ugroziti tvoje zdravlje i dobrobit.
  3. Formulaciju kolagenskog kompleksa treba obogatiti aditivima radi veće učinkovitosti. Konzumacijom takvog kolagena podržavaš i dodatno ubrzavaš njegovo djelovanje.

GTN premium collagen complex

Na hrvatskom tržištu je dostupan kolagenski kompleks u prahu Golden Tree Premium, koji zadovoljava sva tri navedena standarda i više. Sadrži hidrolizirani kolagen nekoliko vrsta iz različitih izvora (jaja, govedina i morski kolagen) kako bi podržao što širi spektar funkcija. Hijaluronska kiselina, vitamin C, silicijev dioksid i MSM ili mineral za ljepotu, također se dodajni formulaciji. Doista jedinstvena formulacija tvoje je najbolje oružje u borbi protiv tegoba povezanih sa starenjem.

Mladost nije dana, već je ponajprije tvoja odluka.

Dodatne informacije o kolagenu potraži u sljedećem članku.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Hidrolizirani kolagen u prahu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se