🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Vježba / 4 top vježbe za ravan trbuh u 8 minuta
 

4 top vježbe za ravan trbuh u 8 minuta

Predviđeno vrijeme čitanja: 3 min
Datum objave: 09/04/2018
4 top vježbe za ravan trbuh u 8 minuta

Ako te zanima kako u samo 8 minuta u potpunosti možeš opteretiti trbušne mišiće, na pravom si mjestu.

U današnjoj objavi ću ti otkriti kako uz pomoć 4 vježbe i učinkovitog sistema možeš opteretiti i osjetiti sva vlakna svojih trbušnih mišića.

Zaboravi na puno ponavljanja i sve kombinacije, rješenje se skriva negdje sasvim drugdje!

NA RAČUN DVA SAVJETA DO SUPER NAPRETKA

Prije nego što ti otkrijem kako će izgledati trening, želim te na brzinu upozoriti na dva pravila zbog kojih će današnja zadaća dobiti sasvim novu dimenziju.

Garantiram ti da ćeš uz pomoć ova dva savjeta mišiće opteretiti tako kako ih još do sad nikad nisi.

Mislim na pravilno disanje i pravilo 3-1.

miha-pomolPravilno disanje je ono koje radi razliku između prosječnog trbuha bez pravog oblika i nevjerojatno isklesanih trbušnih mišića.

Zašto?
Ako ne paziš pri disanju, nećeš uspjeti dosegnuti maksimalnu kontrakciju, koja je u fazi treninga jedan od najvažnijih elemenata. Kad smo u fazi težeg dijela pokreta, zrak moramo izdahnuti, a kad se vraćamo u početni položaj, moramo udahnuti.

Samo tako ćemo maksimalno stisnuti trbušne mišiće.

Drugo pravilo 3-1 pomaže pri diktiranju tempa. Svi znamo da se mišići oblikuju i učvršćuju jer se moraju prilagoditi naporu koji se događa tijekom treninga.

Kako bi napor bio maksimalan, toplo preporučam da je prvi dio pokreta eksplozivan, ali kontroliran. To znači da treba trajati jednu sekundu. Kad se vraćaš u početni položaj, pokret rastegni na tri sekunde.

Kako bi sve bilo jasno, sve ću ti objasniti i u praksi. Ali prije toga, još par brzih uputa kako će izgledati trening.

Kako sam već spomenuo, susrest ćemo se s 4 odlične vježbe koje se izvode po 45 sekundi. Svaku od tih vježbi napravi 2x, odmor je svakih minutu i pol, odnosno svake dvije vježbe.

I koje su to 4 učinkovite vježbe?


KLIZEĆI DLANOVI

vaja1Prvi na rasporedu su klizeći dlanovi, vježba u kojoj se usredotočujemo prije svega na gornja vlakna i ravni trbušni mišić.

Vježbu izvodiš tako da legneš na leđa, skvrčiš koljena i dlanove položiš na bedra. Ruke su cijelo vrijeme istegnute, a glava u produžetku kralježnice. Kad počneš s vježbom, usredotočuješ se prije svega na to da dlanove staviš što bliže koljenima i paziš na pravilno disanje. U fazi dizanja je na redu izdisaj, u fazi spuštanja udah.

Kad dosegneš krajnju točku, tvoji mišići moraju biti maksimalno stegnuti i u tom položaju ostaješ jednu sekundu pa se vratiš u početni položaj.


ZIBAJUĆI BOKOVI

vaja2Sljedeća je na rasporedu vježba zibajućih bokova.

Ako želiš ovu vježbu izvesti pravilno, leđa moraš cijelom dužinom pritisnuti o podlogu i posebno paziti na bubrežnom dijelu, a dlanove moraš položiti na tlo. Noge skvrčiš, odmakneš od podloge i pripremiš se na početak.

Iz početnog položaja približiš koljena prsnom košu, odmakneš bokove od podloge i izdahneš zrak te se pobrineš za maksimalnu kontrakciju. Čim ti to uspije, koljena polako kreneš vraćati u početni položaj i udahneš zrak.

Nemoj zaboraviti na pravilo 3-1.

Ako je moguće, stopala cijelo vrijeme drži odmaknuta od podloge.

Nakon 30 sekundi odmora slijedi treća vježba, koja je po mom mišljenju najzahtjevnija od svih koje radimo danas.


TROFAZNA SVIJEĆA

vaja3Treća na rasporedu je trofazna svijeća.

Za pravilnu izvedbu ove vježbe, ostani u ležećem položaju, s tim da istegnute noge trebaš dignuti do pravog kuta, a ruke položiti na noge.

Iz početnog položaja gibanje izvodiš u tri smjera, prema lijevom gležnju, po sredini i prema desnom gležnju. Kad je na redu gibanje u stranu, pazi da ruke klize po vanjskom dijelu noge.

Kao što smo danas više puta spomenuli, upozoravam te još jednom da kad dosegneš krajnju točku, u potpunosti izdahneš zrak, a kad se vraćaš u početni položaj, udahneš.


SJEDEĆA ROTACIJA

vaja4Kako bismo oblikovali trbuh u cijelosti, stiže i četvrta vježba i rotacija.

Postavi se u sjedeći položaj, poravnaj leđa i stavi skvrčene ruke ispred sebe. Prije nego što kreneš s vježbom, malo odigni stopala od podloge i stavi se u ravnotežu. Iz tog položaja počinješ s izmjeničnim gibanjem u stranu.

Za maksimalnu kontrakciju gibanje razdijeli na tri različita dijela i usredotoči se na disanje. To znači okret u lijevu stranu, vraćanje u početni položaj i okret u desnu stranu. Svaki put kad dosegneš krajnju točku, na redu je snažno stezanje mišićnih vlakana.


Kad napraviš vježbu 3 i 4, ponovno slijedi 30 sekundi odmora. Nakon toga cijeli skup vježbi zajedno s odmorom ponoviš još jednom.

Vjerujem da postoji sumnja i da nije baš jasno kako u samo osam minuta toliko jako možeš opteretiti trbušne mišiće ali vjeruj mi, pravilno disanje i pravilo 3-1 rade nevjerojatnu razliku.

SVIĐA LI TI SE TRENING? NISAM JOŠ ZAVRŠIO.

FT30.

Treninzi su razdijeljeni u različite nivoe u sklopu kojih se susrećeš s 30 minutnim vođenim treninzima. To znači da sve treninge radimo zajedno i stvaramo svu potrebnu motivaciju, tako da možeš biti bez brige.

Treninge iz programa FT30 možeš pratiti na telefonu, televizoru, tabletu ili kompjuteru, a u njima su sve upute koje su ti potrebne.

Možeš ih izvoditi gdje god se nalaziš.

To znači da slijediš program vježbanja koji te vodi od početka do kraja preobrazbe i uz pomoć treninga oblikuješ fit figuru svog života.

Jesi li s nama? Idemo, akcija!?

=> goldentree.hr/FT30

Bit ću jako sretan ako mi se nakon obavljenog treninga javiš i kažeš mi kako je išlo.

Znam da će te osjećaj iznenaditi jer je učinak stvarno fantastičan.

Svi vi koji ste odlučili ubrzo napraviti ovaj trening, obavezno stisnite like i naravno, dijelite ovu objavu s prijateljima.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Prednost programa FT30, osim savjeta o uravnoteženoj i zdravoj prehrani, su vježbe koje možeš izvoditi istodobno s onima koje se odvijaju na ekranu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se