🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / UN dijeta – funkcionira li stvarno?
 

UN dijeta – funkcionira li stvarno?

Predviđeno vrijeme čitanja: 3 min
Datum objave: 23/01/2017
UN dijeta – funkcionira li stvarno?

Separacijska ili UN dijeta… što je dovraga toliko magično u tim riječima da stvara pomutnju za baš sve od reda?

Moguće je da su to nevjerojatni rezultati koje neki obećavaju, priča susjede koja je uz pomoć te dijete izgubila 10 kilograma, ili jednostavno podatak da je riječ o nečemu što još niste isprobali i imate osjećaj da je baš to – to.

Iskreno, NE ZNAM!

Ono što znam je kome je takav način prehrane namijenjen, što možete očekivati od njega, a znam i odgovor na pitanje je li ta dijeta primjerena za tebe ili ne.

Kako bi stvari bile kristalno jasne, cijelu ćemo priču pričati postupno.

U TRI MJESECA DO FIT TIJELA

odvecna-koza-UN dijeta je 90-dnevni način prehrane koji se temelji na, takozvano pravilnoj, kombinaciji namirnica. Zato je razdoblje podijeljeno na proteinski, škrobni, ugljikohidratni, voćni i vodeni dan.

To su zapravo glavne karakteristike ove dijete.

Jako malo je govora o kvalitetnim namirnicama i količinama, što me jako iznenađuje jer na kraju krajeva govorimo o tjelesnoj preobrazbi, zdravlju, dobrom osjećanju i fit tijelu.

Ali ok, nemojmo donositi brze zaključke.

3 JEDNOSTAVNA PITANJA KOJA OTKRIVAJU ISTINU

Kad god me netko pita jesu li neka dijeta ili određen način prehrane dobar izbor za oblikovanje njegovog tijela, postavim mu sljedeća tri pitanja.

Čini mi se poštenim da damo priliku i UN dijeti.

1. Je li to način prehrane koji možeš lako slijediti, odnosno je li primjeren za tebe s obzirom na tvoj životni stil?

Već nakon ovog prvog pitanja većina ostaje u čudu.

Podatak da se način prehrane mora podrediti tvom životnom stilu, a ne obrnuto, za većinu je novost.

Zapravo su uvjereni da za super rezultat moraju u potpunosti promijeniti način života, cijelo vrijeme se odricati i slijediti malo more pravila.

Uz takav ste način od samog početka osuđeni na neuspjeh. Ako ne uspijete prilagoditi način prehrane do te mjere da sve ide poprilično glatko, na nekoj ćete točki jednostavno posustati i vratiti se na početak.

To znači da će se priča ponoviti, a kilogrami će se vratiti po brzom postupku.

PRVI ODGOVOR, KOJI OTRIJEZNI MNOGE

jabolkoUN dijeta zbog toga već nakon prvog pitanja otpada kod mnogih.

Prvenstveno zato što je riječ o načinu prehrane koji je poprilično ograničavajući (proteinski, voćni i vodeni dan), teško ga je slijediti i sadrži brojna pravila koja obavezno morate poštivati.

Možete li zamisliti da na rasporedu imate večeru s poslovnim partnerima, a na rasporedu dijete je voćni dan?

Kad imate voćni dan, smijete jesti samo voće.

Zanima me kako će izgledati kad svi ostali naruče nešto klasično a vi u restoranu morate naručiti jabuku ili bananu.

2. Koji je vaš cilj, odnosno kakvu figuru želite oblikovati?

Sljedeći podatak zbog kojeg ova dijeta otpada za većinu ljudi je konačni rezultat, odnosno vaš cilj.

Ako je vaš cilj samo niža brojka na vagi, onda neće biti problema.

Sve na što morate paziti je da konzumirate manje kalorija nego što ih trošite, a sve ostalo nije važno. Praktički možete jesti što god želite ako slijedite spomenuto pravilo.

Ako želite oblikovati čvrstu, fit figuru, riješiti se suvišne masnoće i pobrinuti se za zdrav organizam, priča je potpuno drugačija.

Kako biste uspjeli u tome, vaša prehrana mora biti raznolika i uravnotežena, a namirnice na vašem jelovniku što kvalitetnije.

KAD TIJELO POČNE “JESTI” SAMO SEBE, VIŠE NEMA ŠALE

ni-rezultatovKako mi se čini da vi ipak želite nešto više od niže brojke na vagi, UN dijeta za vas otpada. Način prehrane koji se može pobrinuti za manju kilažu nije ono što vam treba.

“Napredak” pri UN dijeti postići ćete na račun nižeg udjela mišićne mase a ne na račun suvišne masnoće.

To je zato što organizmu nedostaju osnovne makronamirnice i on doslovno počinje “jesti” samog sebe, tako da možete zaboraviti na čvrsto, fit tijelo.

Zato nemojte dozvoliti da vas zavedu izjave pojedinaca koji su uz pomoć UN dijete izgubili 5, 10, 15 ili čak 20 kilograma. To im nije uspjelo na račun nižeg udjela masnoća. To morate znati.

Vaš su cilj zdravo tijelo i čvrsta figura. Ok?

3. Kako se želite osjećati tijekom preobrazbe?

Kao točka na i te stopostotna potvrda je li ovo način prehrane za vas, još pitanje o tome kako se osjećate.

S obzirom na to da većina ima natrpan raspored te se redovito susreće s ovakvim ili onakvim izazovima i naporima za koje je potrebna energija, čini mi se da se za vrijeme preobrazbe želite osjećati odlično.

To znači da ne želite imati dan kad niste zadovoljni, kad ste bez energije ili potpuno rastreseni. Vjerojatno se slažete s tim.
Ako je to tako, tada na ovoj točki UN dijeta potpuno otpada za vas.

KAD JE VODENI DAN, MOŽDA STE BAŠ NA POSLU

vodaSiguran sam da, kad dođe vrijeme za vodeni dan, jedan od značajnih dana u UN dijeti, vaše osjećanje neće biti najbolje, kao ni koncentracija, sposobnost brzog razmišljanja ili odlučivanja.

Ne znam kako bi na poslu prihvatili vaš izgovor da nećete doći na sastanak ili na posao zato što imate vodeni dan i ne osjećate se najbolje.

Konstantne promjene raspoloženja nikako ne dolaze u obzir.

Ako NE želiš slijediti kompleksan način prehrane koji ne donosi prave rezultate i ako se tijekom preobrazbe ne želiš osjećati beznadno, onda UN dijeta NIJE PRAVA ZA TEBE!

Predlažem ti da zaboraviš na kratkotrajna i mukotrpna rješenja koja se neće pobrinuti za željeni rezultat. Umjesto toga, usredotoči se na zdravu, raznoliku i ukusnu prehranu uz pomoć koje ćeš bez problema dosegnuti ono što već dugo želiš.

Kako bi u tome uspio bez puno muke, velika pomoć će ti biti moja Formula za fit tijelo koja je pomogla mojih brojnim štićenicima na putu do oblikovanja svoje figure iz snova, a koji se danas u svom tijelu osjećaju odlično.

Bit će mi drago ako ovu objavu podijeliš sa svojim prijateljima i pomogneš im da spoznaju istinu o UN dijeti i njenim zamkama.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Prednost programa FT30, osim savjeta o uravnoteženoj i zdravoj prehrani, su vježbe koje možeš izvoditi istodobno s onima koje se odvijaju na ekranu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se