🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Vježba / Kako sagorjeti višak masnoća i zaštititi zaslužene mišiće?
 

Kako sagorjeti višak masnoća i zaštititi zaslužene mišiće?

Predviđeno vrijeme čitanja: 4 min
Datum objave: 27/08/2018
Kako sagorjeti višak masnoća i zaštititi zaslužene mišiće?

80% pojedinaca već prije treninga radi ogromnu grešku!

ONAJ TKO MISLI DA TIJEKOM VJEŽBE TROŠI SAMO VIŠAK MASNOĆA, ŽIVI U BAJCI.

Ako vas zanima kako ih se stvarno riješiti uz pomoć treninga, pažljivo slušajte ovu objavu. Možda ste i vi usredotočeni na pogrešnu stvar. Ako ne obratite pozornost, sami snosite odgovornost za neuspjeh i razočaranje. Opet razbijam mit koji vas ograničava bez da ste toga svjesni i s vama dijelim ono što se drugi ne usude!

Uvjeren da tijekom treninga trošim samo višak masnoća, živio sam u velikoj iluziji. Trenirao sam puno, davao sve od sebe i naivno očekivao super rezultat.

Zanima li vas što sam dobio za “nagradu”?

  • Povećan udio masnoća
  • Umor
  • Niži udio mišićne mase

NEGATIVAN UČINAK JE BLIŽE NEGO ŠTO SE USUDITE POMISLITI!

Umjesto do fit, zdravog tijela, došao sam do točke u kojoj sam se osjećao očajno, imao sam jako nizak nivo energije i bio sam razočaran time kako se osjećam. Vjerojatno se pitate kako je to uopće moguće?

Dopustite da vam objasnim.

Činjenica je da se tijekom vježbe kao izvor energije ne koriste samo masnoće. Uz masne jastučiće, tijelo koristi i ugljikohidrate, kreatin fosfat i POZOR…

… čak i aminokiseline. Stanimo malo! Ako vam ova riječ trenutno ne govori puno, kroz minutu ćete skakati od veselja jer vam je danas ušla u uho.

ONO ZA ŠTO SMO RADILI SATIMA I SATIMA MOŽEMO UNIŠTITI U SAMO NEKOLIKO TRENINGA.

Razgranate aminokiseline, poznatije kao BCAA (Branched-Chain Amino Acids) su sastavni materijal naših mišića. S obzirom na to da ih tijelo ne može proizvoditi samo, u slučaju da ih trena a ne dobiva ih dovoljno kroz prehranu, uzima ih točno tamo gdje nam najmanje paše.

Razgranate aminokiseline – BCAA (Branched-Chain Amino Acids)
Razgranate aminokiseline – BCAA (Branched-Chain Amino Acids)

Tako je! Organizam za neometano djelovanje i dovoljan izvor energije razgrađuje mišiće i na taj se način opskrbljuje nužno potrebnim aminokiselinama (BCAA). To znači da uništavamo ono za što smo radili satima.

Još je gore to što zbog nižeg udjela mišića tijekom mirovanja trošimo manje kalorija, zbog čega se pojavljuju “nagrade” koje sam spomenuo na početku; veći udio masnoća, umor, loš osjećaj…

PITANJE ZA 1.000.000 KUNA.

I sad, glavno pitanje – kako to izbjeći i postići željene rezultate?

Kako bismo u svemu uspjeli i postigli željeni napredak, pametno je da tijelo jednim jednostavnim trikom pripremimo na sve napore. Prije i tijekom vježbe preporučljivo je konzumirati aminokiseline (BCAA) u čim čišćem i jednostavnijem obliku jer one zaobilaze jetru i odlaze direktno u krvotok, tako da su neovisno o intenzitetu uvijek pristupačne i da ih tijelo bez problema može koristiti za energiju.

ONO U ŠTO ULAŽEM PUNO VREMENA I ENERGIJE VOLIM IMATI NA SIGURNOM, A VI?

fit-teloNa ovaj način brinemo da su zasluženi mišići sigurni, a naše tijelo od treninga do treninga sve čvršće i sve ljepše oblikovano.

Ne samo čvrsto tijelo, nego i niži udio masnoće – to je vjerojatno ono što želite. Ako je vaš odgovor da, imam super vijest za vas.

Osim zaštite mišića, aminokiseline (BCAA) brinu za još jednu fantastičnu stvar. Istraživanja pokazuju da česta konzumacija razgranatih aminokiselina, prije svega leucina, aktivira receptore pod nazivom PPARs, koji pospješuju uporabu suvišnih masnoća i sprečavaju njihovo taloženje.

Siguran sam da imate dobar osjećaj kakvo značenje imaju ta četiri slova; (B C A A) za vaš napredak i siguran sam da vas zanima kako ćete ih konzumirati već tijekom sljedećeg treninga.

Polako, sve u svoje vrijeme… još nisam gotov.

Zaštićeni mišići, veća uporaba suvišnih masnoća i… recite mi? Što biste još htjeli uz spomenuto?

SVE DOBRE STVARI U ŽIVOTU DOLAZE U TROJKAMA.

Siguran sam da među vama postoje mnogi koji žele da im tijekom vježbe ne popusti koncentracija zbog umora. Onaj osjećaj kad želite dati sve od sebe i znate da je to najvažniji dio treninga, ali jednostavno više nemate energije.

Do toga dolazi zbog hormonske reakcije u vašem tijelu, a ta reakcija je posljedica napora. Mozak dobiva upozorenje da ste umorni. Kod većine je to trenutak u kojem si kažu: “Ufff, dosta mi je, ne mogu više, preumoran sam…” – iako je pred njima upravo onaj dio treninga koji nosi najveću korist.

Na sreću, tu nam pomaže valin, jedna od aminokiselina koja sprečava signal koji bi pomutio naš mozak i naš trening. To znači da trening možemo odraditi do kraja, onako kako treba, a rezultat će biti sukladan tome.

NAKON SVIH OVIH INFORMACIJA, STVAR JE I VIŠE NEGO OČITA.

Ako na brzinu pogledamo sve tri koristi, po hitrom postupku možemo donijeti zaključak da nam razgranate aminokiseline konkretno pomažu pri preobrazbi i da se zbog njih bolje osjećamo. Zato idemo pogledati gdje ih dobivamo najviše.

Namirnice bogate aminokiselinama su prije svega riba, jaja, perad, skuta i posni sir. Činjenica je da je malo teže izvedivo da ćemo uvijek moći konzumirati spomenute namirnice neposredno prije ili tijekom vježbe. Zato postoji alternativa koja je jako praktična, jednostavna za upotrebu i u potpuno čistom obliku. BCAA je jedna od najpopularnijih dodataka prehrani, a upotrebljavaju ju kako rekreativni, tako i profesionalni sportaši.

miha-GTN-BCAAPri odabiru budite jako oprezni da je riječ o proizvodu koji ne sadrži umjetna sladila i aditive koji bi mogli štetiti vašem organizmu i ostaviti pretjerano sladak okus u vašim ustima, jer on može smetati tijekom treninga.

Za optimalne rezultate predlažem da napitak konzumirate neovisno o vrsti tjelesne aktivnosti.

Osobno, kod kuće pomiješam 1 mjericu Golden TREE BCAAs s 300-600 ml vode, dobro protresem i već na odlasku na trening uzmem nekoliko gutljaja kako bih pripremio tijelo na prve napore. Ostatak napitka popijem tijekom vježbe. Ukoliko je riječ o duljoj aktivnosti, primjerice biciklističkoj utrci ili nečem sličnom, preporučam da udvostručite dozu.


S obzirom na to da ste ostali sa mnom do kraja objave, jasno je da je vaša želja za napretkom stvarno jaka. Pošteno je da vas nagradim, zato vam darujem popust od 5% pri kupovini proizvoda

Golden Tree BCAAs (Kupon uneseš na kraju, prije potvrde kupovine). Znam i vjerujem da ćete odlučiti ispravno. Ako ne, svejedno poštujem vašu odluku.

HR-KUPON-bcaas

☝︎ Klikni ovdje i iskoristi kupon “BCAA5” za 5% popusta pri kupovini BCAAS Golden Tree. ☝︎


IZVORI:

The mTOR pathway in the control of protein synthesis. – Wang, X., & Proud, C. G.

Isoleucine prevents the accumulation of tissue triglycerides and upregulates the expression of PPARalpha and uncoupling protein in diet-induced obese mice. The Journal of Nutrition, 140(3), 496-500. – Nishimura, J., Masaki, T., Arakawa, M., Seike, M., & Yoshimatsu, H.

Evidence that the branched-chain amino acid L-valine prevents exercise-induced release of 5-HT in rat hippocampus.International Journal of Sports Medicine, 22(5), 317-322. – Gomez-Merino, D., Bequet, F., Berthelot, M., Riverain, S., Chennaoui, M., & Guezennec, C. Y. 


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Esencijalne aminokiseline u prahu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se