🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / 10 slasnih, fit zalogaja za manje od 10 kuna
 

10 slasnih, fit zalogaja za manje od 10 kuna

Predviđeno vrijeme čitanja: 2 min
Datum objave: 06/05/2019
10 slasnih, fit zalogaja za manje od 10 kuna

Zašto trošiti novac na potpuno nepotrebne stvari? Ako želiš uštedjeti i pritom oblikovati tijelo, današnja objava je baš za tebe. Dokazat ću ti da je zdrava, ukusna i raznolika prehrana jeftinija od onoga što trenutno jedeš.

Da mislim ozbiljno, pokazat ću ti poklonom koji te čeka na kraju objave. Sve to na portalu Golden TREE HR.

Svako malo čujem da je zdrava hrana jako skupa. Nije istina! Ljudi lažu sami sebe i to koriste kao izgovor zašto ne uspijevaju oblikovati fit tijelo. Današnjom objavom ću ti dokazati da možeš jesti zdravu, ukusnu hranu za manje od 10 kn!

Prije nego što ti otkrijem slasne zalogaje uz koje možeš uštedjeti, želim te upozoriti na 5 velikih pogrešaka koje radi većina pojedinaca i upravo zbog njih potroši više novca nego što je potrebno.

  1. 1O CIJENI SUDE PRI PRVOJ KUPOVINI

Klasična situacija: Odlučite da je vrijeme za zdrav život, znate da je prehrana jako važna i otiđete u kupovinu.

S obzirom na to da ćete promijeniti način prehrane, trebate određene namirnice koje trenutno nemate u svojoj kuhinji. Rezultat prve kupovine je veći račun i (nepotrebna) loša volja zbog tog računa!

SAVJET: Nikada nemojte suditi o trošku pri prvoj kupovini. Pomislite na sve ostale proizvode koje više nećete kupovati, a vaši će obroci unatoč tome biti nevjerojatno ukusni i zdravi. Svi dodaci, slatkiši, voćni sokovi, voćni jogurti, grickalice, umaci, smrznuta i gotova jela… sve to vam više ne treba.

I još jedan zanimljiv primjer za razmišljanje: Nikad nisam čuo da je netko rekao da je pizza skupa, iako košta približno 50 hk. Za isti iznos možete kupiti ½ kilograma čistog pilećeg mesa, 1 kilogram zelene salate, 2 paprike i još 100 grama bučinih sjemenki i pripremiti čak dva nevjerojatno ukusna obroka. Za istu cijenu, jedan obrok više.

1 PIZZA → 50 hk → 1 OBROK
½ KG PILEĆEG MESA+1 KG ZELENE SALATE+2 PAPRIKE+100 G BUČINIH SJEMENKI → 50 hk → 2 OBROKA

  1. U DUĆAN IDU BEZ POPISA ZA KUPOVINU

2Svi znamo da je organizacija jako važna.

Kažite mi jedan razlog zbog kojeg bi kupovina bila iznimka. Istraživanja pokazuju da ako ne znamo što nam točno treba iz dućana i kupujemo bezglavo, potrošimo 35% više novca nego kad sve lijepo isplaniramo i odradimo kako treba.

SAVJET: Prije nego što krenete u kupovinu, uvijek imajte spreman popis. Kad ste doma, imate više vremena i ne žuri vam se pa razmišljate trijeznom glavnom i znate što točno trebate.


  1. KUPUJU U SAMO JEDNOJ TRGOVINI3

Konkurencija je opaka i to znaju svi trgovci.

Na sve moguće načine pokušavaju privući i zadržati kupce, najčešće niskim cijenama i popustima. S obzirom na to da se na jednom mjestu često može naći velik broj različitih trgovina, blesavo je ići u samo jednu ako znamo da bi isti proizvod u susjednoj trgovini mogao koštati manje!

SAVJET: U trgovinu idite jednom tjedno. Prije odlaska na brzinu preletite letke s akcijama i popustima i posjetite veći broj trgovina. Cijene pojedinih proizvoda mogu se razlikovati i do 30%!


  1. ZABORAVLJAJU PLANRATI OBROKE

4Priprema, priprema i još jednom, priprema.

Lako se dogodi da nas glad iznenadi! Kad se to dogodi, ne razmišljamo i opa… dogodi se pogreška! Danas kroasan, sutra sendvič, pa komad pizze, pa muffin… Kad sve zbrojimo, od rezultata možemo “pasti na guzicu!” Trošimo previše novca na zalogaje koji nas zasite samo na kratko.

SAVJET: S obzirom na to da nas glad najčešće iznenadi prijepodne, kad smo na poslu, na predavanjima ili u školi, preporučam da ujutro pripremite užinu koju ćete nositi sa sobom. Ako nemate ideje, pomoći će vam savjeti koje ćete dobiti u današnjoj mini knjižici.


  1. KUPUJU KAD IM KRULJI U ŽELUCU5

Ne postoji gora stvar od “gladnih očiju” u trgovini.

Siguran sam da ste se u to uvjerili kad ste u takvoj situaciji kupili proizvode koje uopće ne trebate. To shvatimo tek kad dođemo iz dućana, pojedemo nešto i pogledamo u vrećicu ili na račun i čudimo se otkud tako velika brojka.

SAVJET: U trgovinu nikad ne idite kad ste gladni, tj. kad vam “krulji u želucu.” Činjenica je da ćete se teško oduprijeti kušnji i na taj ćete način nepotrebno potrošiti previše novca. Predlažem u slučaju gladi na brzinu pojedete nešto zdravo, a tek nakon toga otiđete u dućan jer ćete tako uštedjeti.


Svjestan sam činjenice da postoje i druge opcije, zato će me veseliti ako mi u komentaru kažete koji je vaš najdraži zalogajčić koji je ujedno zdrav i ukusan. Super je kada si međusobno pomažemo, zato ne oklijevaj i napiši svoju ideju u komentar, te ju podijeli s drugima.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se