NE PROPUSTI 🧐 POČINJE NOVO POGLAVLJE U NAŠOJ PRIČI 👉 "PROČITAJ OVDJE”
Naslovna / Recepti / Večera / Lagani omlet sa šparogama
 

Lagani omlet sa šparogama

Datum objave: 05/04/2017
Lagani omlet sa šparogama

Šparoge su jedna od prvih proljetnih poslastica koje možemo kupiti.

I nekako ne mogu zamisliti proljeće bez ovog nevjerojatno ukusnog omleta sa šparogama. Ako ne znaš o čemu pričam, savjetujem ti da isprobaš ovaj recept 😉 ok?


Vrijeme pripreme: 10 min      Vrijeme pečenja: 10 min   Ukupno: 20 min

Sastojci:
– šparoge,
– jaja,
– svježi peršin,
– maslinovo ulje,
– sol,
– papar.

Priprema:
Šparoge operemo i odrežemo im donji, tvrđi dio. Zagrijemo tavu, na nju stavimo kap maslinovog ulja i popečemo šparoge.

Zatim izmutimo jaja u zdjelici vilicom ili metlicom i radimo to dok bjelanjak ne prestane biti vidljiv. Jaja posolimo i popaprimo, a smjesu izlijemo u zagrijanu tavu.

Moje je iskustvo da mi omlet najbolje ispadne kad ga pečem na srednje jakoj vatri.

S rubova tave smjesu jaja povučemo prema sredini i tavu držimo nagnutu kako bi tekući dio otišao prema rubu. Postupak ponavljamo sve dok se cijeli omlet ne stvrdne na svim dijelovima.

Zatim pustimo da se omlet blago zapeče na donjoj strani. Nakon pola minute maknemo tavu s vatre i na polovicu omleta položimo šparoge, a gornji dio uz pomoć lopatice ili kuhače povučemo prema sredini i zatvorimo.

Omlet prije serviranja ukrasimo svježim peršinom i ukusan obrok je pred nama.

Dobar tek!


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se