Pogledajte sve članke iz kategorije:
Ova hranjiva bombica nije tipična granola, jer ne sadrži orahe i zato je primjerena za pojedince sklone alergijama. Mala pločica pružit će vam dovoljno energije i pomoći vam da izbjegnete glad. Pločicu si rado priuštim kada sam prilično aktivan ili za vrijeme putovanja.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme pečenja i kuhanja: 50 min Ukupno: 65 min
Sastojci:
-zobene pahuljice,
-krupnikove pahuljice,
-slanutak,
-heljda,
-quinoa,
-lanene sjemenke,
-chia sjemenke,
-suhe šljive,
-brusnice (nezaslađene),
-kokosovo ulje,
-2-3 žlice grčkog jogurta,
-2-3 žlice meda,
-vanilija,
Priprema:
Slanutak namočiš preko noći. U istoj posudi kuhaš heljdu, slanutak i quinoju (quinoju obavezno dobro ispereš u vodi) 25 minuta. Zobene i krupnikove pahuljice zajedno sa šljivama nasjeckaš u mikseru za sjeckanje. Skuhanu heljdu, slanutak i quinoju malo izmiksaš štapnim mikserom. U veliku zdjelu istreseš nasjeckane (zobene, krupnikove pahuljice sa šljivama) sastojke i izmiksane sastojke (heljda, quinoa i slanutak) , a zatim dodaš još lanene sjemenke, chia sjemenke, brusnice , vaniliju i cimet. U posudici za mlijeko istopiš kokosov maslac i med, dodaš malo vanilije i cimeta, a nakon toga ovu smjesu doliješ u mješavinu ostalih sastojaka. Sve to dobro promiješaš. U zagrijanoj pećnici pečeš 25 minuta na 180 stupnjeva. Mješavinu rasporediš na papir za pečenje. Kada se ispeče sačekaj barem dva sata da se ohladi kako bi se mogla izrezati na pločice.
Dobar tek!
Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.