🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Recepti / Večera / Cezar salata s kovrčavim keljom
 

Cezar salata s kovrčavim keljom

Datum objave: 10/04/2020
Cezar salata s kovrčavim keljom

 

Vrijeme pripreme: 10 min      Vrijeme pečenja: 15 min    Ukupno: 25 min

Sastojci:

  • pileće meso,
  • slanutak (iz konzerve, toplotno obrađen),
  • lagani tekući jogurt,
  • parmezan,
  • maslinovo ulje,
  • sjemenke gorušice,
  • mladi špinat,
  • kovrčavi kelj,
  • češnjak,
  • čebula,
  • limun,
  • sol,
  • papar,
  • bosiljak.

Priprema:

Da bi recept bio što prije pripremljen, idemo lijepo po redu.

Za početak kapni malo maslinovog ulja na tavu, pričekaj da se zagrije i dodaj nasjeckani luk. Kad luk postakli, dodaj na trakove narezano pileće meso, začinjeno omiljenim začinima.

Dok čekaš da se pileće trakice lijepo ispeku, kreni s pripremom salate.

Uzmi veću zdjelu u kojoj ćeš pomiješati listove mladog špinata i natrgane listove kelja.

Zatim je na vrsti preljev. Pripremiš ga tako da u posudi štapnim mikserom pomiješaš lagani jogurt, bosiljak, češnjak, sjemenke gorušice, par kapi maslinovog ulja, limunov sok, sol i papar. Ukusan preljev je tako pripremljen.

Preliješ ga po salati koju dobro promiješaš i na kraju dodaš još pečene pileće trakice i kuhani slanutak.

Za točku na i dodaj malo naribanog parmezana i obrok je pripremljen.

Dobar tek!


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se